Vragen en antwoorden

Activiteiten - Welke activiteiten zijn er te doen? Zie het activiteitenoverzicht van Landleven Winter.

Boodschappentrolley
Het gebruik van boodschappentrolleys willen we zoveel mogelijk beperken, zodat andere bezoekers hier geen hinder van ondervinden. Op de Landlevenmarkt is een boodschappenbewaarservice aanwezig waar je je tassen in bewaring geeft.

EHBO - Waar is de EHBO?
Op de plattegrond die je ontvangt tijdens het evenement, vind je alle EHBO posten.

Eten - Mag ik mijn eigen etens- en drinkwaren meenemen?
Het is toegestaan je eigen etenswaren mee te nemen. Echter is het niet toegestaan om deze te nuttigen bij één van de horecagelegenheden. 

Garderobe - Is er een Boodschappen Bewaar Service?
Ja, je kan je aankopen onderbrengen bij de boodschappenbewaarservice. Aan het einde van de dag kan je jouw boodschappen geheel gratis weer ophalen bij de uitgang. 
Laat je tassen of trolley niet onbeheerd staan. Landleven en het Nederlands Openluchtmuseum zijn niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of schade aan persoonlijke bezittingen. 

Gevonden Voorwerpen
Tijdens Landleven Winter kan je terecht bij de infobalie bij de hoofdingang van het Openluchtmuseum voor gevonden of verloren voorwerpen. Na het evenement proberen we alle gevonden voorwerpen aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. Gevonden en verloren voorwerpen kunnen aangegeven worden via info@openluchtmuseum.nl.

Honden - Mag ik mijn hond(en) meenemen?
Honden zijn aangelijnd welkom in het museum. Geleidehonden voor visueel, auditief en motorisch gehandicapten zijn toegestaan in het museumpark én, in tegenstelling tot andere viervoeters, in de horecalocaties, historische gebouwen en tentoonstellingsruimten. Gelieve je geleidehond bij binnenkomst aan te melden bij de informatiebalie. 

Invalide - Ik ben invalide, mag er een begeleider mee?
Ja dat mag, op vertoon van je invalidenkaart is de toegang voor een begeleider gratis. De begeleider heeft wel een kaartje nodig, dat op vertoon van de invalidenkaart gratis verkrijgbaar is bij de kassa van het Openluchtmuseum. Voor jezelf moet je uiteraard gewoon een toegangskaart kopen.

Invalide - Heeft het Openluchtmuseum rolstoelen te leen?
Er zijn een aantal rolstoelen beschikbaar, maar deze zijn niet te reserveren. Het terrein is grotendeels rolstoelvriendelijk, maar er zijn geen verharde paden bij de Landlevenmarkt. Deze vindt namelijk plaats in een weiland. Mocht het drassig weer zijn, dan kan het hier lastiger begaanbaar zijn voor mensen in een rolstoel. De rest van het park is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Kinderen - Wat is er voor kinderen te doen?
Gedurende alle dagen worden de hele dag door diverse kinderactiviteiten georganiseerd. Je hoeft je kinderen hier niet voor op te geven. De activiteiten zijn gratis toegankelijk (tenzij anders vermeld). Gezien de begeleiding geldt wel: vol = vol

Openingstijden
Landleven Winter is op beide dagen geopend van 10:00 tot 18:00 uur. De ijsbaan blijft tot 19:00 uur open.

Pinautomaat
Er is in of bij het park geen mogelijkheid om contant geld te pinnen! Neem dus voldoende contant geld mee. Op een aantal punten is het wel mogelijk om met pin af te rekenen:

  • bij de museumkassa voor toegangskaarten en museumjaarkaarten 
  • bij de museumwinkel 
  • bij de horecalocaties 
  • bij de Landlevenkraam
  • bij een aantal standhouders met een mobiele pinautomaat, maar dit is niet standaard.

Printer - Ik heb geen printer; kan ik dan wel een e-ticket bestellen?

Dat is geen probleem. Als je je e-ticket op je mobiel kan laten zien, kunnen wij hem scannen en kan jij genieten van een heerlijke dag bij Landleven Winter.

 

Product - Ik heb iets gekocht bij een stand, maar het product is kapot. Wat nu?
Je kunt contact opnemen met de standhouder, je hebt immers met hem of haar de koop gesloten.

Toegangskaarten
 Is het entreekaartje zowel geldig voor Landleven Winter als het Openluchtmuseum?

Ja, met het entreebewijs heb je zowel toegang tot Landleven Winter als het Openluchtmuseum. 

Wat zijn de toegangsprijzen per persoon voor Landleven Winter?
Kijk hier voor de toegangsprijzen: www.landlevenwinter/kaarten. Mocht je problemen ondervinden met het online bestellen, neem dan contact op met de klantenservice. 

NB: De toegangsprijzen zijn incl. toegang Openluchtmuseum. Museumkaart en Vrienden van het Nederlands Openluchtmuseum hebben gratis toegang. 

Ook kan je de kaarten bestellen via onze klantenservice. Deze kan je bellen van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 en 17:00 uur via het nummer 035-692 5210 of mailen via het e-mailadres klantenservice@landleven.nl.