Informatie voor mindervaliden

Kinderen rond een vuurkorf in de schemering  in het Nederlands Openluchtmuseum tijdens Landleven Winter.

Mindervaliden met vignet/gehandicaptenparkeerkaart
Mindervaliden kunnen uitsluitend op vertoon van een vignet/gehandicaptenparkeerkaart parkeren op het parkeerterrein van het Nederlands Openluchtmuseum. Mindervaliden-taxi's en rolstoelbusjes hebben eveneens toegang tot het parkeerterrein.

Begeleiding
Op vertoon van een vignet/gehandicaptenkaart is toegang voor één begeleider gratis, dit toegangskaartje kan je ophalen bij de museumkassa. 

Slecht ter been, maar geen vignet/gehandicaptenparkeerkaart?
Ben je slecht ter been, maar heb je geen vignet/gehandicaptenparkeerkaart? Rijd rechtstreeks naar ziekenhuis Rijnstate (navigeer naar: Wagnerlaan 55, 6815 AD Arnhem). Volg in de omgeving van het ziekenhuis de borden 'P Openluchtmuseum' naar het gereserveerde parkeerterrein bij het ziekenhuis. Vanaf Rijnstate rijden gratis pendelbussen waarmee je voor de ingang van het Nederlands Openluchtmuseum kan uitstappen.

Brengen en halen
Het is mogelijk om op verzoek iemand af te zetten en weer op te halen bij het parkeerterrein van het Nederlands Openluchtmuseum, maar uitsluitend op vertoon van een 'Brengen & Halen-kaart'. Deze kaart vraag je aan door vooraf een e-mail te sturen naar: parkeerservice@openluchtmuseum.nl
Let op! De kaart geeft toegang tot het parkeerterrein voor brengen of halen, maar is geen geldige parkeerkaart.