Toegang & Covid-19

Is een coronatest verplicht voor een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum?
Nee, dit is niet verplicht. Wel vragen we je vooraf een tijdslot te reserveren en doen we een gezondheidscheck vlak voordat je het museum in gaat.

Is het dragen van een mondkapje verplicht?
Vanaf 26 juni is het dragen van een mondkapje in de (museale) binnenruimtes niet meer verplicht, mits je 1,5 meter afstand kunt houden. Ook buiten is het dragen van een mondkampje niet verplicht. In de tram gelden dezelfde regels als voor het reguliere openbaar vervoer; hier is het dragen van een mondkapje verplicht. 

Hoe lang kan ik in het museum blijven?
Je koopt online een ticket voor een bepaald tijdslot en je kunt vervolgens het museum zo lang als je wilt bezoeken. Het museum is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In weekenden en vakanties tot 18.00 uur. 

Ik heb ticket(s) voor een bepaald tijdslot. Ik ben alleen te vroeg / te laat bij het museum. Wat kan ik doen?
Om de veiligheid van andere bezoekers en onze medewerkers te waarborgen, vragen we je om op het aangegeven tijdstip te komen. Lukt het je niet om op tijd te zijn, dan kunnen we niet garanderen dat je bij aankomst (direct) het museum binnen kunt gaan.

Auto bij  in het Nederlands Openluchtmuseum tijdens Landleven Winter.

Kom je met de auto?

We willen je adviseren zoveel mogelijk de auto te pakken naar Landleven Winter. Ondanks eventuele drukte op de weg vanwege het evenement, heeft de auto de voorkeur ten opzichte van het openbaar vervoer, ten tijde van Covid-19.  

Door de eventuele drukte willen wij je verder adviseren om altijd een goede voorbereiding te treffen om zo niet voor verrassingen te komen te staan op het gebied van file, vertraging, parkeren of als je minder valide bent.
 

Tram in het Nederlands Openluchtmuseum tijdens Landleven Winter.

Wanneer je met openbaar vervoer naar Landleven Winter komt

Vermijd het openbaar vervoer, in de spits, waar dat kan en kom zo veel mogelijk met eigen vervoer!

Vanaf Centraal station Arnhem vertrekken:

  • Stadsbus 3 richting Burgers' Zoo - uitstaphalte Openluchtmuseum West. De bus stopt hier 4x per uur. De bus rijdt eerst langs Burgers Zoo en komt op de terugweg langs de halte Openluchtmuseum West (5 min. lopen naar entree).
  • Lijn 8 richting Velp Ziekenhuis - uitstaphalte Openluchtmuseum Oost. De bus stopt 2x per uur op de hoek Julius Röntgenweg/Brandts Buysweg (4 min lopen naar entree).

Mensen kijken naar dierenshow  in het Nederlands Openluchtmuseum tijdens Landleven Winter.

Museumkaart & BankGiro Loterij VIP kaart

Museumkaarthouders en BankGiro Loterij VIP kaarten hebben gratis toegang tot Landleven Winter. Je moet wel aanvullend een tijdsslot reserveren. Zonder tijdsslot heb je geen toegang tot het Nederlands Openluchtmuseum en Landleven Winter. Heb je een Museumjaarkaart of BankGiro Loterij VIP kaart dan hoef je dus geen kaartje te kopen.

Heb je toch een kaartje gekocht, dan is er geen restitutie mogelijk van gekochte kaartjes.

Besneeuwd uitzicht  in het Nederlands Openluchtmuseum tijdens Landleven Winter.

Veel gestelde vragen

De meest gestelde vragen hebben wij verzameld. Mocht je vraag er niet tussen staan neem dan contact op met onze klantenservice