Handig om te weten

Heeft u nog tickets?

Bent u nog in het bezit van tickets van 2020 of 2021? Maandag 15 augustus is een email uitgestuurd, met uitleg om een dagreservering (9, 10 of 11 december) vast te leggen. Een tijdslot is deze editie vooralsnog niet nodig.
 

Toegang & Covid-19

Kan ik mijn tickets annuleren of wijzigen?
Eenmaal aangekochte tickets kunnen niet geannuleerd of gewijzigd worden. 

Heb ik een coronatoegangsbewijs nodig?
Tijdens Landleven Winter worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd. Op dit moment is het niet nodig om een coronatoegangsbewijs te tonen bij de entree van het museum.

Is het dragen van een mondkapje verplicht?
Het dragen van een mondkapje in de (museale) binnenruimtes en de tram is niet verplicht. Hierin worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd. Ook buiten is het dragen van een mondkampje niet verplicht.

Hoe lang kan ik in het museum blijven?
Je koopt online een ticket voor één van de drie dagen en je kunt vervolgens het museum zo lang als je wilt bezoeken. De deuren van het museum en de Landlevenmarkt gaan om 09.00 uur open. De locaties binnen het museum gaan om 10.00 uur open. De Landlevenmarkt is geopend tot 17.00 uur.

Tijdsloten: wel of niet?
Tijdens Landleven Winter 2022 is het (vooralsnog) niet nodig om een tijdslot te reserveren. Je mag zelf bepalen hoelaat je het museum bezoekt. 

Auto bij  in het Nederlands Openluchtmuseum tijdens Landleven Winter.

Kom je met de auto?

Bezoekadres: Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem
Volg vanaf alle omringende (snel)wegen de ANWB-borden Arnhem-Noord/Openluchtmuseum

  • Het Nederlands Openluchtmuseum beschikt over een ruim parkeerterrein. Volg de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders.
  • Ben je in het bezit van een elektrische auto? Deze kun je opladen bij een oplaadpaal op de parkeerplaats.
  • Uitrijkaarten zijn te koop bij de Ticketautomaten bij de ingang van het museum.
Door de eventuele drukte willen wij je verder adviseren om altijd een goede voorbereiding te treffen om zo niet voor verrassingen te komen te staan op het gebied van file, vertraging, parkeren of als je minder valide bent.

Tram in het Nederlands Openluchtmuseum tijdens Landleven Winter.

TIP: BEZOEK ONS MET HET OPENBAAR VERVOER

Het Nederlands Openluchtmuseum is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Neem de trein naar Arnhem Centraal Station. Vanaf het centraal station rijden er verschillende buslijnen naar het Nederlands Openluchtmuseum:

  • Stadsbus 3 richting Burgers' Zoo/Openluchtmuseum - uitstaphalte Openluchtmuseum West. De bus stopt hier 4x per uur. De bus rijdt eerst langs Burgers Zoo en komt op de terugweg langs de halte Openluchtmuseum West (5 min. lopen naar entree).
  • Lijn 8 richting Dennenweg/Openluchtmuseum- uitstaphalte Openluchtmuseum Oost. De bus stopt 2x per uur op de hoek Julius Röntgenweg/Brandts Buysweg (4 min lopen naar entree).
FIETS
Er is een fietsenstalling op het parkeerterrein van het Openluchtmuseum. Ook vind je hier oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Mensen kijken naar dierenshow  in het Nederlands Openluchtmuseum tijdens Landleven Winter.

Museumkaart & Vriendenloterij VIP kaart

Museumkaarthouders en Vriendenloterij VIP kaarten hebben gratis toegang tot Landleven Winter. Het is wel van belang om aanvullend een dagreservering te maken. Hiermee reserveer je de toegang op 9, 10 of 11 december en voorkom je teleurstelling bij de entree, mochten de tickets uitverkocht zijn. Heb je een Museumkaart of Vriendenloterij VIP kaart dan hoef je dus geen kaartje te kopen.

Heb je toch een kaartje gekocht, dan is er geen restitutie mogelijk van gekochte kaartjes.

Besneeuwd uitzicht  in het Nederlands Openluchtmuseum tijdens Landleven Winter.

Veel gestelde vragen

De meest gestelde vragen hebben wij verzameld. Mocht je vraag er niet tussen staan neem dan contact op met onze klantenservice