Tuin & erf

Ga de buitenlucht in en geniet van de natuur. Leer tijdens de workshops van Tuin & erf alles over biologisch moestuinieren of vermeerderen. Ga aan de slag met fotograferen tijdens een praktische workshop tuinfotografie of kom alles te weten over de siertuin. De workshops die onder het thema Tuin & Erf vallen zijn:

  • Fotografie Tuin & Erf
  • Ecologisch moestuinieren
  • Droomborders

Extra voordeel
Wil je genieten van een workshop met vele extra's zoals een Landleven in de Praktijk cadeaupakket t.w.v. €79,- kijk dan bij onze arrangementen.

Volg je geen workshop maar wil je wel op 6, 7, 8 of 9 september naar het Nederlands Openluchtmuseum? Dan hebben wij extra goedkope toegangskaarten. Hiermee heb je op één van deze dagen toegang tot het Nederlands Openluchtmuseum.

Hieronder lees je alles over deze workshops.

Ecologisch moestuinieren

Wat is er mooier dan in je eigen moestuin groenten te telen waarbij je de natuurlijke processen zoveel mogelijk volgt. Je verwondert je over de kracht van de natuur en geniet daardoor dubbel van de oogst. Een ecologische moestuinder is opzoek naar een levendige tuin en denkt na over efficiënt tuinieren en het sluiten van de kringloop.

Zijn slakken of luizen dan geen spelbrekers of eet je niet alleen sla in de zomer en boerenkool in de winter. Binnen het ecologisch tuinieren gaat het om (bio)diversiteit en leer je omgaan met ziekte en plagen en de variatie in gewassen is juist enorm groot. Hoe kun je een plant krachtig en op natuurlijke wijze laten groeien zonder de input van een hoge mest- en watergift of het gebruik van bestrijdingsmiddelen.

In deze workshop gegeven door Velt leer je de basis van het ecologisch tuinieren aan de hand van een vruchtwisselingsschema. Hoe belangrijk de bodem en het bodemleven is en tips om het ecologische evenwicht te versterken. In het kort worden de principes uitgelegd maar ook veel praktische tips. Een workshop met veel inspiratie om mee aan de slag te gaan in je eigen moestuin.

Bestel kaarten
François De Heel Fotograaf: François De Heel

Fotografie tuin & erf

Fotograaf Otto Kalkhoven verzorgt een praktische workshop, die start met enige theorie en uitleg over enkele functies van de camera (welke instellingen zijn waar voor nodig en waar dient het voor). Vervolgens wordt de praktische situatie opgezocht in het park en de tuin. Hoe maak je een bepaalde foto, wat doe je wel/niet, waar ga je staan, hoe zit het met licht en contrast, op welke manier maak je close ups en overzichten, wanneer kun je gebruik maken van hulpmiddelen, zijlicht en tegenlicht, ergens doorheen fotograferen, gebruik maken van een kader, kleur maakt de foto, zet iets op de voorgrond, gebruik groothoek versus telelens en hoe beïnvloedt dat het beeld. Je gaat zelf meedoen met de eigen camera.
De resultaten worden, afhankelijk van het resultaat, individueel of in de groep besproken.

Benodigdheden:
Iedereen met een camera met enige instelmogelijkheden kan deelnemen, maar de mogelijkheden bij een spiegelreflex- en hybride-camera zijn het grootst. Telefooncamera’s zijn niet geschikt. Wanneer je een statief mee wilt nemen, is dat toegestaan. Houd er echter rekening mee dat het park groot is en dat dit statief dan meegedragen dient te worden.

Bestel kaarten

Droomborders

Welke grond is geschikt voor welke plant? Waar plant of zaai je ze? En wat is de plantafstand? Tijdens het aanleggen van een nieuwe tuin zijn dit soort vragen erg belangrijk. Het hebben van een beplantingsplan is dan ook geen overbodige luxe. Tijdens onze 2,5 uur durende workshop kom je hier alles over te weten. Je krijgt passende hulp bij het maken van een beplantingsplan en al je vragen over tuin en plant worden beantwoord. Als afsluiting krijg je een uitgebreide rondleiding door een van de siertuinen van het Nederland Openlucht museum. Een gezellige, interessante en groene workshop!
 

Bestel kaarten
Mede mogelijk gemaakt door:
-->