Meest gestelde vragen

Vind hier het antwoord op al je vragen rondom Landleven in de Praktijk.

Datum
Landleven in de Praktijk vindt plaats van 6 t/m 9 september 2018 in het Nederlands Openluchtmuseam Arnhem.
 
Openingstijden
Landleven in de Praktijk is op alle dagen geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Activiteiten - Welke activiteiten en workshop zijn er te doen?
Zie hier het overzicht met workshops en activiteiten per thema:

Toegangskaarten

Let op: Er wordt bij de ingang en bij de workshop om je toegangskaart gevraagd. Bewaar hem dus goed.

Wat zijn de toegangsprijzen per persoon voor Landleven in de Praktijk?
De toegangsprijzen zijn voor volwassenen € 19,- per persoon en voor kinderen € 16,- per persoon. Abonnees van Landleven krijgen 50% korting op de entree prijs. Let op: met een entreekaart heb je geen toeging tot de workshops.

Heb ik gratis entree met een Museumjaarkaart?
Ja, de entree van het museum is gratis met een museumjaarkaart. Voor de workshops heb je wel een ticket nodig. Er wordt geen restitutie gegeven op toegangskaarten.

Als ik een toegangskaart voor een workshop heb, heb ik dan ook toegang tot het museum?
Bij alle workshop zit de toegangskaart van Het Nederlands Openluchtmuseum inbegrepen. Voor en/of na de gekozen workshop kan je dus heerlijk genieten in het Nederlands Openluchtmuseum.

Als ik een Museumjaarkaart heb, krijg ik dan korting op de workshops?
Nee, je krijgt geen korting op de workshops.

Ik heb geen ticket ontvangen?
Heb je wel kaarten gekocht maar niets ontvangen, of ben je je kaarten kwijt? Dan kan je zelf nieuwe kaarten op vragen via www.yourticketprovider.nl/ticketopvragen. Kom je er niet uit, dan helpt onze klantenservice je graag.

Printer - Ik heb geen printer; kan ik dan wel een e-ticket bestellen?
Dat is geen probleem. Als je je e-ticket op je mobiel kan laten zien, kunnen wij hem scannen en kan jij genieten van een heerlijke dag bij Landleven in de Praktijk.

Workshops

Vanaf welke leeftijd mag je deelnemen aan de workshops?
Vanaf 12 jaar mag je deelnemen aan de workshops.
 
Wat is de aanvang van verschillende workshops?
Bijna alle workshops worden twee keer per dag gegeven. De ochtend workshops worden gegeven van  10.30 uur tot 13.00 uur en de  middagworkshops van 14.00 uur tot 16.30 uur. Let op, dit kan bij enkele workshops verschillen. Zorg ervoor dat je 10 minuten voor de tijd aanwezig bent dan kunnen de workshop op tijd beginnen.

Waar moet ik naar toe voor een specifieke workshop?
Bij binnenkomst in het museum ontvang je een plattegrond met daarop de workshops en locaties.

Kan je je ter plaatsen inschrijven op een workshop?
Nee, helaas is dat niet mogelijk. Je moet vooraf je tickets bestellen.

Kan ik ruilen van workshop?
Nee, dat is helaas niet mogelijk.
 
Mogen mijn kinderen aanwezig zijn bij de workshop waarop ik mij ingeschreven heb?
Nee, kinderen boven de 12 jaar mogen deelnemen aan de workshop. Hier hebben zij wel een geldig ticket voor nodig. Kinderen onder de 12 jaar kunnen helaas niet wachten bij de workshop, maar kunnen natuurlijk wel onder begeleiding genieten in het Openluchtmuseum.
 
NB: De toegangsprijzen zijn incl. toegang Openluchtmuseum. Museumkaart en Vrienden van het Nederlands Openluchtmuseum hebben gratis toegang.

Markt

Tijdens Landleven in de Praktijk vind je een kleinschalig aanbod van kramen en pagodes met diverse mooie producten. Je vindt ze op het entreeplein, langs het hoofdpad van het museum en op de zogenoemde picknickweide. De standhouders van Landleven in de Praktijk passen helemaal bij de thema's van de workshops: Dieren, Tuin & Erf, Koken & Bakken en Creatief.

Voor een actueel overzicht van de standhouders die zich presenteren tijdens Landleven in de Praktijk klik hier.

Nederlands Openluchtmuseum

EHBO - Waar is de EHBO?
In het Nederlands Openluchtmuseum zijn meerdere EHBO’s te vinden O.a. bij Boerderij Budel, kindererf, tramremise, kasteel boerderij Oud-Beijerland, vlakbij de Hanekamp en bij de entree.

Gevonden voorwerpen
Tijdens Landleven in de Praktijk kan je terecht bij de infobalie bij de hoofdingang van het Openluchtmuseum voor gevonden of verloren voorwerpen. Na het evenement proberen we alle gevonden voorwerpen aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. Gevonden en verloren voorwerpen kunnen aangegeven worden via info@openluchtmuseum.nl

Honden - Mag ik mijn hond(en) meenemen?
Honden zijn aangelijnd welkom in het museum. Geleidehonden voor visueel, auditief en motorisch gehandicapten zijn toegestaan in het museumpark én, in tegenstelling tot andere viervoeters, in de horecalocaties, historische gebouwen en tentoonstellingsruimten. Gelieve je geleidehond bij binnenkomst aan te melden bij de informatiebalie.

Informatiebalie - Waar kan ik terecht met vragen?
Bij de entree van Het Openluchtmuseum is ook een informatiebalie aanwezig. Hier kun je terecht met al je vragen.

Invalide - Ik ben invalide, mag er een begeleider mee?
Ja dat mag, op vertoon van je invalidenkaart is de toegang voor een begeleider gratis. De begeleider heeft wel een kaartje nodig, dat op vertoon van de invalidenkaart gratis verkrijgbaar is bij de kassa van het Openluchtmuseum. Voor jezelf moet je uiteraard gewoon een toegangskaart kopen.

Invalide - Heeft het Openluchtmuseum rolstoelen te leen?
Er zijn een aantal rolstoelen beschikbaar, maar deze zijn niet te reserveren. Het terrein is grotendeels rolstoelvriendelijk.

Kinderen - Wat is er voor kinderen te doen?

Voor de kinderen is het standaard programmering van het Openluchtmuseum beschikbaar. Deze vind je hier.

Eten - Mag ik mijn eigen etens- en drinkwaren meenemen?
Het is toegestaan je eigen etenswaren mee te nemen. Echter is het niet toegestaan om deze te nuttigen bij één van de horecagelegenheden. Volg je een workshop? Dan krijg je bij ontvangst koffie of thee.

Openingstijden
Landleven in de Praktijk is op alle vier de dagen geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Parkeren
Er is voldoende parkeergelegenheid. Het adres van het Nederlands Openluchtmuseum is: Hoeferlaan 4, 6816 SG in Arnhem. Dit is ook het adres dat je kunt invoeren in het navigatiesysteem. Parkeren is €7,- voor de hele dag.

Pinautomaat
Er is in of bij het park geen mogelijkheid om contant geld te pinnen! Neem dus voldoende contant geld mee. Op een aantal punten is het wel mogelijk om met pin af te rekenen:
  • bij de museumkassa voor toegangskaarten en museumjaarkaarten
  • bij de museumwinkel bij de horecalocaties
  • bij de Landlevenstand

Plattegrond
Bekijk de plattegrond van het Nederlands Openluchtmuseum hier.

Bij overige vragen kan je terecht bij de klantenservice. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur via het nummer  035-692 52 10 of mail via het e-mailadres klantenservice@landleven.nl
 

-->