Koken & bakken

Volg lekkere kook en bak workshops. Leer alles over de Dutch oven, maak heerlijke kaas of leer de kneepjes van het broodbakken. De workshops die onder het thema Koken & Bakken vallen zijn:

  • Dutch oven
  • Uitverkocht! Kaas in de keuken
  • Brood bakken

Extra voordeel
Wil je genieten van een workshop met vele extra's zoals een Landleven in de Praktijk cadeaupakket t.w.v. €79,- kijk dan bij onze arrangementen.

Volg je geen workshop maar wil je wel op 6, 7, 8 of 9 september naar het Nederlands Openluchtmuseum? Dan hebben wij extra goedkope toegangskaarten. Hiermee heb je op één van deze dagen toegang tot het Nederlands Openluchtmuseum.
 
Hieronder lees je alles over deze workshops.

Workshop bak jouw eigen brood

Eigen brood bakken is altijd een goed idee. Er gaat niets boven de geur van een knapperig, vers gebakken brood! Bij de workshop Brood bakken ga je te werk als een echte vakman met The Bakery Institute. The Bakery Institute is dé particuliere opleiding voor een ieder die zich wil ontwikkelen in het bakkersvak

Tijdens de workshop Brood bakken leer je hoe je desembrood bakt. In een twee uur durende workshop neemt  bakker Tim van Dalen je mee in het gehele broodbakproces. Je tovert bloem, water en desem om in een heerlijk geurend, warm brood. Je leert alle kneepjes van het vak. Aan het einde van deze workshop heb je een nieuwe kijk op brood én ga je naar huis met een tas vol. Je mag namelijk thuis gaan genieten van jouw desembrood, een bakje zuurdesem en deeg om het thuis nog eens brood te bakken. De workshop is geschikt voor enthousiaste beginnelingen maar ook voor mensen die al wat meer ervaring hebben.

- Deze workshop is voor vrijdagmiddag en zaterdagochtend al uitverkocht.

Bestel kaarten
Workshop bak jouw eigen brood
Workshop dutch oven, workshop buiten koken

Workshop dutch oven

Koken zoals de oude kolonisten dat vroeger deden, leer je met deze leuke, leerzame en smakelijke workshop. De Dutch Oven werd uitgevonden in Nederland in de 17de eeuw maar het waren de Engelse die er wereldwijd een groot succes van maakten. Vooral in Amerika met de kolonisten en goudzoekers was de Dutch Oven onmisbaar in de dagelijkse uitrusting. Een Dutch Oven is een gietijzeren pan waar gerechten in bereid werden. Je kan er haast alles in maken en het enige wat je nog nodig hebt is een kampvuur. De pan werkt als een braadpan, als een oven of als stoofpan. Samen met Siegurd.nl gaan we daarom meerdere gerechten maken op verschillende manieren maar allemaal met een Dutch Oven. Van voorgerecht, hoofdgerecht tot nagerecht.

- Deze workshop is voor vrijdag al uitverkocht.

Bestel kaarten

Workshop kaas in de keuken

Heb jij altijd al willen leren kaasmaken? En dacht je dat kaasmaken iets was wat alleen in een grote kaasmakerij met professioneel materiaal en gereedschap kan? Dan hebben wij goed nieuws. Ook jij kunt zelf kaas maken, gewoon in je eigen keuken!

Onze oma’s, misschien nog je moeder, deden het vroeger vaak nog zelf: boter, yoghurt of kaas maken, gewoon in de keuken. Tegenwoordig weet bijna niemand nog hoe eenvoudig het is om zelf je boter te karnen, hoe èchte karnemelk smaakt, hoe je yoghurt en kwark maakt, of kefir. En bedenk hoeveel voldoening dat geeft!
In plaats van een geavanceerde kaasbak gebruik je een grote pan waarin je de melk verwarmt. Met karnemelk vervangen je de professionele zuursel en voor het persen van de kaas leg je een dik boek op het kaasvaatje. Pure producten, zelf gemaakt zonder kunstmatige toevoegingen. Tijdens de workshop ‘Kaas in de Keuken’ leer je stap voor stap hoe je zelf kaas maakt.

- Deze workshop is volledig uitverkocht.
 

Workshop kaas in de keuken
Mede mogelijk gemaakt door:
-->