Koken & bakken

Volg lekkere kook en bak workshops. Zo leer je keramisch barbecueën, verschillende baktechnieken en de kleine kneepjes uit het patisserie vak. Hieronder alvast uitleg over onze workshops Kaas in de keuken en Dutch oven. Het volledige Koken & bakken programma is vanaf 4 juni hier te vinden.

Dutch oven

Dutch oven

Koken zoals de oude kolonisten dat vroeger deden, leer je met deze leuke, leerzame en smakelijke workshop. De Dutch Oven werd uitgevonden in Nederland in de 17de eeuw maar het waren de Engelse die er wereldwijd een groot succes van maakten. Vooral in Amerika met de kolonisten en goudzoekers was de Dutch Oven onmisbaar in de dagelijkse uitrusting. Een Dutch Oven is een gietijzeren pan waar gerechten in bereid werden. Je kan haast alles er in maken en het enige wat je nog nodig hebt is een kampvuur. De pan werkt als een braadpan, als een oven of als stoofpan. We gaan daarom meerdere gerechten maken op verschillende manieren maar allemaal met een Dutch Oven. Van voorgerecht, hoofdgerecht tot nagerecht.
 

Kaas in de keuken

Heb jij altijd al willen leren kaasmaken? En dacht je dat kaasmaken iets was wat alleen in een grote kaasmakerij met professioneel materiaal en gereedschap? Dan hebben wij goed nieuws. Ook jij kunt zelf kaas maken, gewoon in je eigen keuken!

Onze oma’s, misschien nog je moeder, deden het vroeger vaak nog zelf: boter, yoghurt of kaas maken, gewoon in de keuken. Tegenwoordig weet bijna niemand nog hoe eenvoudig het is om zelf je boter te karnen, hoe èchte karnemelk smaakt, hoe je yoghurt en kwark maakt, of kefir. En bedenk hoeveel voldoening dat geeft!
In plaats van een geavanceerde kaasbak gebruik je een grote pan waarin je de melk verwarmt. Met karnemelk vervangen je de professionele zuursel en voor het persen van de kaas leg je een dik boek op het kaasvaatje. Pure producten, zelf gemaakt zonder kunstmatige toevoegingen. Tijdens de workshop ‘Kaas in de Keuken’ leer je stap voor stap hoe je zelf kaas maakt.

kaas maken

Op de hoogte blijven?

Wil je als eerste op de hoogte zijn over de ontwikkelingen van Landleven in de Praktijk? Laat dan hieronder je emailadres achter.