Dieren

Leer alles over verschillende soorten vogels, volg een introductiecursus imkeren of ga aan de slag met kippen. Het kan allemaal tijdens een van de leuke en leerzame dieren workshops. De workshops die onder het thema Dieren vallen zijn:

  • Tuinvogels herkennen
  • Introductiecursus imkeren
  • Kippen houden
  • Dierenfotografie
Lees hieronder alles over deze workshops.

Extra voordeel
Wil je genieten van een workshop met vele extra's zoals een Landleven in de Praktijk cadeaupakket t.w.v. €79,- kijk dan bij onze arrangementen.

Volg je geen workshop maar wil je wel op 6, 7, 8 of 9 september naar het Nederlands Openluchtmuseum? Dan hebben wij extra goedkope toegangskaarten. Hiermee heb je op één van deze dagen toegang tot het Nederlands Openluchtmuseum.
 

Het thema Dieren wordt mede mogelijk gemaakt door:

Workshop kippen houden

Workshop kippen houden

Waarom nemen kippen een zandbad? Wat eten kippen? En hoe controleer je de gezondheid van een kip? Dit zijn allemaal vragen die beantwoord worden tijdens de 2,5 durende workshop kippen houden. Daarnaast ga je op een handige speed-date met verschillende kippenrassen om te bepalen welk ras het beste bij jouw wensen past. Een leuke, informatieve workshop voor iedereen die meer te weten wilt komen over kippen!

- Deze workshop is voor zaterdagochtend al uitverkocht.

Bestel kaarten

Workshop maak kennis met imkeren

Wil jij graag bijenhouden? En ben je benieuwd wat hier allemaal bij komt kijken? Dan past onze introductiecursus imkeren helemaal bij jou. Leer in 2,5 uur tijd onder andere het inspecteren van een bijenvolk, de juiste bloemen planten, hoe je wasraten maakt, waar je de kasten neer kunt zetten en zelfs hoe je honing aan de weg kunt verkopen. Alle beginselen van bijenhouden worden tijdens deze workshop besproken!

- Deze workshop is voor vrijdag al uitverkocht.

Bestel kaarten
Workshop maak kennis met imkeren
Workshop tuinvogels herkennen

Workshop tuinvogels herkennen (Vogelbescherming)

Genieten van vogels in de tuin, kan dat zonder te weten hoe ze heten? Jawel! Maar het wordt nog veel leuker als je weet dat de pimpelmees een blauwe pet heeft en de koolmees een zwarte kop. Door de vogels te (leren) herkennen, beleef je de natuur vlakbij huis nog intenser, waardoor je er nog meer van gaat genieten. In deze interactieve workshops leer je hoe je verschillende vogels kunt herkennen en vervolgens ga je dit in de praktijk brengen bij het Nederlands Openluchtmuseum! Een unieke combinatie waarbij tuinvogels centraal staan.

Bestel kaarten

Workshop dierenfotografie

Je houdt van fotograferen en je houdt van dieren? Wat is er dan leuker om zelf jouw huisdier of dieren van een ander zo mooi mogelijk op de foto te zetten? Foto’s waarmee je kunt onderscheiden van de vele andere fotografen en die het te portretteren dier volledig tot zijn recht doen komen.
Vakfotograaf én docent dierverzorging Hans Krudde helpt je tijdens deze interactieve praktische workshop de mogelijkheden van jouw mooie digitale camera beter te benutten , de basis-’regels’ (compositie, lichtgebruik, etc) toe te passen én hoe je het beste omgaat met je model, of dit nu een koe, papagaai of hond betreft.
De workshop leent zich het beste voor gebruikers van camera’s met instelmogelijkheden (voor diafragma, sluitertijd en ISO).
 

Bestel kaarten
Workshop dierenfotografie
-->