Dieren

Leer alles over verschillende soorten vogels, volg een introductiecursus imkeren of ga aan de slag met kippen. Het kan allemaal tijdens een van de leuke en leerzame dieren workshops. De workshops die onder het thema Dieren vallen zijn:

  • Tuinvogels herkennen
  • Introductiecursus imkeren
  • Kippen houden
  • Schapen houden
  • Alpaca's en geiten houden
  • Dierenfotografie
  • Varkenshouden
  • Hoefbekapping en verzorging
Lees hieronder alles over deze workshops.
Het thema Dieren wordt mede mogelijk gemaakt door:

Workshop geiten, schapen en alpaca's houden

Altijd al willen weten hoe het is om meerdere dieren te houden en te verzorgen? Maak dan kennis met deze handige workshops waar je alle tips en weetjes tegelijkertijd aangeboden krijgt!
Erika van Aeres Barneveld neemt je mee in de wondere wereld van geiten, schapen en alpaca's. Zij is een bevlogen docente schapen- en geitenhouderij aan de dieropleiding in Barneveld. Erika laat je in deze veelzijdige workshop kennis maken met een veelheid van voeding- en verzorgingsaspecten van deze kuddedieren. Fokken, ontwormen, klauwverzorging, scheren en huisvesting komen allemaal aan bod. Schapen en geiten worden ingezet voor de invulling van het praktijkdeel in deze leuke workshop.
 

Bestel kaarten
Workshop geiten, schapen en alpaca's houden
Workshop kippen houden

Workshop kippen houden

Waarom nemen kippen een zandbad? Wat eten kippen? En hoe controleer je de gezondheid van een kip? Dit zijn allemaal vragen die beantwoord worden tijdens de 2,5 durende workshop kippen houden. Daarnaast ga je op een handige speed-date met verschillende kippenrassen om te bepalen welk ras het beste bij jouw wensen past. Een leuke, informatieve workshop voor iedereen die meer te weten wilt komen over kippen!

Bestel kaarten

Workshop maak kennis met imkeren

Wil jij graag bijenhouden? En ben je benieuwd wat hier allemaal bij komt kijken? Dan past onze introductiecursus imkeren helemaal bij jou. Leer in 2,5 uur tijd onder andere het inspecteren van een bijenvolk, honing slingeren, de juiste bloemen planten, hoe je wasraten maakt, waar je de kasten neer kunt zetten en zelfs hoe je honing aan de weg kunt verkopen. Alle beginselen van bijenhouden worden tijdens deze workshop besproken!

Bestel kaarten
Workshop maak kennis met imkeren
Workshop varkens houden

Workshop varkens houden

Met ruimte rondom het huis komt vaak de wens ‘iets’ met landbouwhuisdieren te doen. De stap naar het houden van een paar minivarkens of een varken van een oud landras is snel gezet. Ruimte hebben voor deze dieren is mooi, maar er komt meer kijken bij het goed verzorgen van varkens. Huisvesting, voeding, huidverzorging en inrichten van de vrije uitloop zijn zaken die goed doordacht moeten worden. Hermans Voorman van Aeres Barneveld is als docent varkenshouderij de juiste man om je een praktische uitleg te geven. In deze workshop heeft hij interessante tips en weetjes mee over deze dieren.
 

Bestel kaarten

Workshop dierenfotografie

Je houdt van fotograferen en je houdt van dieren? Wat is er dan leuker om zelf jouw huisdier of dieren van een ander zo mooi mogelijk op de foto te zetten? Foto’s waarmee je kunt onderscheiden van de vele andere fotografen en die het te portretteren dier volledig tot zijn recht doen komen.
Vakfotograaf én docent dierverzorging Hans Krudde helpt je tijdens deze interactieve praktische workshop de mogelijkheden van jouw mooie digitale camera beter te benutten , de basis-’regels’ (compositie, lichtgebruik, etc) toe te passen én hoe je het beste omgaat met je model, of dit nu een koe, papagaai of hond betreft.
De workshop leent zich het beste voor gebruikers van camera’s met instelmogelijkheden (voor diafragma, sluitertijd en ISO).
 

Bestel kaarten
Workshop dierenfotografie
Workshop hoefbekappen en verzorging, hoef, hoefdieren, hoefbekappen, verzorging

Workshop hoefbekappen en verzorging

Heb jij paarden, pony’s of ezels? Dan weet je dat regelmatige inspectie en verzorging van de hoeven een echte must is. Voor een juiste verzorging is kennis en tijdig signaleren van mogelijke problemen een noodzaak. Gerben Bronckhorst van Aeres Barneveld is een ervaren hoefsmid die lesgeeft in dit mooie, oude ambacht. Hij laat je in een workshop zien wat er op je afkomt als je paarden, ezels, pony’s of andere hoevige dieren gaat houden. Naast een gedegen uitleg zorgt hij voor demonstraties.
 

Bestel kaarten

Workshop schapen houden

Sta je op het punt om hobbymatig schapen te houden? Of is dit al jaren een gekoesterde droom? Dan is deze workshop perfect voor jou! Leer van Lowland Legacy onder andere over de verschillende rassen, huisvesting, voeding, kosten, basisverzorging en zelfs de belangrijkste punten over wet- en regelgeving komen voorbij. Je krijgt inzicht in wat er nodig is om op een verantwoorde manier hobbymatig schapen te houden en je bent na deze workshop in staat om een schapenras te kiezen dat past bij jouw beoogde doel. Alles wat je nog niet wist over schapen kom je tijdens deze workshop te weten!

Bestel kaarten
Workshop varkens houden
Workshop tuinvogels herkennen

Workshop tuinvogels herkennen (Vogelbescherming)

Genieten van vogels in de tuin, kan dat zonder te weten hoe ze heten? Jawel! Maar het wordt nog veel leuker als je weet dat de pimpelmees een blauwe pet heeft en de koolmees een zwarte kop. Door de vogels te (leren) herkennen, beleef je de natuur vlakbij huis nog intenser, waardoor je er nog meer van gaat genieten. In deze interactieve workshops leer je hoe je verschillende vogels kunt herkennen en vervolgens ga je dit in de praktijk brengen bij het Nederlands Openluchtmuseum! Een unieke combinatie waarbij tuinvogels centraal staan.

Bestel kaarten

Workshop dierentraining

Het natuurlijke gedrag van jouw erfdieren, daar gaat deze informatieve workshop om. Toinny Lukken van Aeres Barneveld geeft je een praktische ‘dierentraining’. Inzicht in natuurlijk diergedrag is hierbij noodzakelijk. Zij geeft inzicht in wat de basis vormt voor het aanleren van gewenst gedrag bij dieren. Het eindresultaat van deze workshop is dat dieren probleemloos te verzorgen zijn en vrij van stress verplaatst en gehanteerd kunnen worden.

 

Bestel kaarten
dieren, dierentraining, konijn