Palio wijnen

Palio Wijnen is de importeur van de wijnen van Ralf Köth van Wein & Secco Köth uit het Duitse Rheinhessen.
Deze creatieve wijnmaker biedt een geheel nieuw assortiment wijnen voor de liefhebbers, iets anders dan anders!
 
Palio- sprankelende pure vreugde van het leven, dat is een open en spannende culinaire ervaring voor alle zintuigen in steeds nieuwe creaties, meesterlijk gecomponeerd door meester wijnmaker Ralf Köth. Het resultaat is een zeer speciale smaak ervaring toen hij de pure sprankelende Secco (wijn met koolzuurgas) verbazingwekkend combineerde met de beste ingrediënten uit de gastronomische keuken. Palio - dit is pure sprankelende vitaliteit. Als trendsetter voor innovatieve Secco, is Wein & Secco Köth al meer dan 20 jaar, met op dit moment meer dan 25 succesvolle creaties in de markt.
 
"Feuer & Flamme"
Deze selectie wordt gemaakt uit de traditionele glühwein wijnmakerij op het hoogste niveau.
Ralf Köth biedt een verscheidenheid aan internationale bekroonde wijnen. Tegenwoordig runt hij (5e generatie) het lot van dit traditioneel wijn producerend bedrijf. Als meester wijnmaker, gebruikt hij zijn expertise over wijn in combinatie met zijn passie en creativiteit voor nieuwe wijnstijlen.
 
Federino
Bij de naamgeving kan men al zien waar de naam vandaan komt: van Federweißer. ( de eerste nieuwe wijn van een nieuwe jaargang) De smaak van Federino komt heel dicht bij de Federweissen. Het smaakt vandaag en morgen als overmorgen, als in 14 dagen, zoals in 3 maanden. Hij heeft geen koeling nodig om houdbaar te blijven. De fles beschikt over een sluiting welke niet lekt.
 
Ralf Köth heeft meer dan 20 jaar Federweißer gemaakt/bereidt, nu was het tijd voor iets nieuws, iets wat de wereld nog niet in deze vorm kende. Voorwaarde voor het nieuwe product was: Het moet smaken als een Federweißer, maar moet ook beter houdbaar zijn. Ten eerste, de overweging: Wanneer smaakt  een Federweißer het beste? Federweisser smaakt het beste wanneer het wordt gefermenteerd(gegist) tot een derde –totdat er 4% alcohol ontstaan is - zoals in Federino. Dit betekent dat twee derde niet gefermenteerd is en dus twee derde van de  zoetheid van de druif beschikbaar blijft. Tenslotte, koolzuurgas, dit was  de grootste uitdaging. Federino bevat zoveel fijn sprankelend koolzuurgas dat ze prikkelend levendig als het voorjaar op de tong danst. De druiven voor de Federino worden gekozen, zodat deze overeenkomen met de smaak van de herfst en de klassieke smaken van het voorjaar, zoals ui- taart en quiche. Federino is daarom niet bereid uit één bepaalde druivensoort, maar een cuvée (mengsel van druivenmosten) van verschillende druivensoorten. Federino bestaat uit de natuurlijke ingrediënten van wijn: Druivensap, wijn, koolzuurgas Federino is alleen verkrijgbaar in het klassieke Federweißer-seizoen van augustus tot november. Federino is 24 maanden houdbaar vanwege de speciale sluiting van de fles. De ideale drinktemperatuur ligt bij 6-7 C.
 
Federino is vriendelijker voor de maag dan de klassieke voorjaar witte Federweissen, omdat er geen gist in de fles zit en het vruchtzuur gehalte is meestal lager.
 
Perkeo
De alcholvrije secco wordt al meer dan 10 jaar verkocht en dat steeds met toenemende belangstelling. Er zijn inmiddels 6 variaties verkrijgbaar.

www.palio-wijnen.nl 

Bestel je kaarten