Hoge (fruit)bomen

Grote kans dat er appels of peren groeiden aan de ‘hoge bomen’ die vroeger langs het tuinpad stonden. Hoogstamfruitbomen dus. Dit jaar krijgt dat fruit van vroeger extra aandacht, want naast Hennie Rossel, de fruitexpert van Landleven, komen ook de pomologen van de Noordelijke Pomologische Vereniging om je van advies te zijn. Heb je bijvoorbeeld een appel, peer of pruim waarvan je de naam en herkomst wilt weten? Neem vijf min of meer rijpe vruchten mee en de kans is groot dat de experts het antwoord weten op jevraag.

Een expositie van zelf meegebracht fruit
Nieuw dit jaar is de expositie van zelf meegebracht fruit. Dit jaar richt de fruitexpert van Landleven een show in met zelf meegebracht fruit. Van eigen grond en voor jouw wél een bekend oude appel- of perenras. Zodat anderen hier ook van kunnen leren en genieten.

Meedoen aan de expositie?
Neem dan jouw bijzondere appel- of perenras mee. Heb je rond de tijd van Beleef Landleven mooie en ook ongeveer 5 min of meer rijpe vruchten? Neem ze dan mee, ze worden graag opgenomen in de show. Onze fruitexpert zorgt voor een naamkaartje en bijpassende gegevens zodat we allemaal kunnen genieten van deze prachtige vruchten. Van bijzondere rassen waarvan we nog niet eerder een boom hebben aangetroffen, zal onze fruitman ook voor jou ook een exemplaar laten enten.

Bestel je kaarten
appel, neuer Berner Rosenapfel
Neuer Berner Rosenapfel
appel, Drentse Bellefleur
Drentse Bellefleur
appel, Beauty of Bath
Beauty of Bath
appel, Ingrid Marie
Ingrid Marie 'Karin Schneider