Vragen en antwoorden

Activiteiten - Welke activiteiten zijn er te doen? Zie het activiteiten aanbod van Beleef Landleven

Boodschappen Bewaarservice - Is er een Boodschappen Bewaar Service?
Ja, het is mogelijk om je aankopen onder te brengen bij de boodschappenbewaarservice. Aan het einde van de dag kan je jouw boodschappen geheel gratis weer ophalen bij de uitgang. Laat je tassen of trolley niet onbeheerd staan. Landleven en het Nederlands Openluchtmuseum zijn niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of schade aan persoonlijke bezittingen.

EHBO - Waar is de EHBO?
Op de plattegrond die je ontvangt tijdens het evenement, vind je alle EHBO posten.

Gevonden voorwerpen
Tijdens Beleef Landleven kan je terecht bij de infobalie bij de hoofdingang van het Openluchtmuseum voor gevonden of verloren voorwerpen. Na het evenement proberen we alle gevonden voorwerpen aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. Gevonden en verloren voorwerpen kunnen aangegeven worden via info@openluchtmuseum.nl.

Honden - Mag ik mijn hond(en) meenemen?
Honden zijn aangelijnd welkom in het museum. Geleidehonden voor visueel, auditief en motorisch gehandicapten zijn toegestaan in het museumpark én, in tegenstelling tot andere viervoeters, in de horecalocaties, historische gebouwen en tentoonstellingsruimten. Gelieve je geleidehond bij binnenkomst aan te melden bij de informatiebalie. 

Informatiebalie - Waar kan ik terecht met vragen?
Met vragen kun je terecht bij de informatiestand van Beleef Landleven op de Grote Weide. Hier staan medewerkers voor je klaar om alle vragen te beantwoorden. In het entreegebouw van het Nederlands Openluchtmuseum kun je ook terecht voor vragen en hier kun je ook terecht voor het melden en afgeven van gevonden voorwerpen.

Invalide - Ik ben invalide, mag er een begeleider mee?
Ja dat mag, op vertoon van je invalidenkaart is de toegang voor een begeleider gratis. De begeleider heeft wel een kaartje nodig, dat op vertoon van de invalidenkaart gratis verkrijgbaar is bij de kassa van het Openluchtmuseum. Voor jezelf moet je uiteraard gewoon een toegangskaart kopen.

Invalide - Heeft het Openluchtmuseum rolstoelen te leen?
Er zijn een aantal rolstoelen beschikbaar, maar deze zijn niet te reserveren. Het terrein is grotendeels rolstoelvriendelijk, maar er zijn geen verharde paden bij de Landlevenmarkt. Deze vindt namelijk plaats in een weiland. Mocht het drassig weer zijn, dan kan het hier lastiger begaanbaar zijn voor mensen in een rolstoel. De rest van het park is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Kinderen - Wat is er voor kinderen te doen?
Gedurende alle dagen worden de hele dag door diverse kinderactiviteiten georganiseerd. Je hoeft je kinderen hier niet voor op te geven. De activiteiten zijn gratis toegankelijk (tenzij anders vermeld). Gezien de begeleiding geldt wel, vol = vol

Eten - Mag ik mijn eigen etens- en drinkwaren meenemen?
Het is toegestaan je eigen etenswaren mee te nemen. Echter is het niet toegestaan om deze te nuttigen bij één van de horecagelegenheden.

Openingstijden
Beleef Landleven is op alle drie de dagen geopend van 10:00 tot 17:00 uur. 

Parkeren
Er is voldoende parkeergelegenheid. De medewerkers van Traffic Support geven je aanwijzingen richting de juiste parkeerplaats. Wanneer je parkeert bij ziekenhuis Rijnstate mag je gebruik maken van de pendelbus die je naar het Openluchtmuseum brengt.
Het adres van het Nederlands Openluchtmuseum is: Hoeferlaan 4, 6816 SG in Arnhem. Dit is ook het adres dat je kunt invoeren in het navigatiesysteem. Schakel de navigatie uit als je de borden ‘Openluchtmuseum’ tegenkomt en volg de borden om naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats te rijden.

Pinautomaat
Er is in of bij het park geen mogelijkheid om contant geld te pinnen! Neem dus voldoende contant geld mee. Op een aantal punten is het wel mogelijk om met pin af te rekenen:

  • bij de museumkassa voor toegangskaarten en museumjaarkaarten 
  • bij de museumwinkel 
  • bij de horecalocaties 
  • bij de Landlevenkraam
  • bij een aantal standhouders met een mobiele pinautomaat, maar dit is niet standaard.

Plattegrond
Bekijk de plattegrond van het Nederlands Openluchtmuseum. Tijdens Beleef Landleven is er een speciale plattegrond geheel in de stijl van het thema: 'Tuinpad van mijn vader'. 

Printer - Ik heb geen printer; kan ik dan wel een e-ticket bestellen?
Dat is geen probleem. Als je je e-ticket op je mobiel kan laten zien, kunnen wij hem scannen en kan jij genieten van een heerlijke dag bij Beleef Landleven.

Product - Ik heb iets gekocht bij een stand, maar het product is kapot. Wat nu?
Je kunt contact opnemen met de standhouder, je hebt immers met hem of haar de koop gesloten.

Toegangskaarten
 Is het entreekaartje zowel geldig voor Beleef Landleven als het Nederlands Openluchtmuseum?

Ja, met het entreebewijs heb je zowel toegang tot Beleef landleven als het Nederlands Openluchtmuseum. Wil je meer dan 25 kaarten bestellen? Neem dan contact op met onze Klantenservice.

Wat zijn de toegangsprijzen per persoon voor Beleef Landleven?
De toegangsprijzen zijn voor volwassenen € 19,- per persoon en voor kinderen € 16,- per persoon. Vanaf 25 april start de verkoop met vroegboekkortingen.

NB: De toegangsprijzen zijn incl. toegang Openluchtmuseum. Museumkaart en Vrienden van het Nederlands Openluchtmuseum hebben gratis toegang. 

Ook kan je de kaarten bestellen via onze klantenservice. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 en 17:00 uur via het nummer 0314-358 357 of mail via het e-mailadres klantenservice@landleven.nl.