Tram in en auto bij Kraam met kaas  in het Nederlands Openluchtmuseum tijdens Beleef Landleven.

Parkeren bezoekers
Bezoekers volgen de gele verwijsborden 'P Openluchtmuseum'. Deze borden verwijzen naar externe parkeerterreinen. Het parkeerterrein van het Nederlands Openluchtmuseum is tijdens Beleef Landleven uitsluitend toegankelijk voor mindervalide bezoekers met een vignet/gehandicaptenparkeerkaart. Meer informatie voor mindervaliden

P-route
Zet tijdig je routeplanner uit, negeer de ANWB-borden en volg in plaats daarvan de gele verwijsborden 'P Openluchtmuseum'. 

  • Vanuit het westen: neem op de A50 of A12 afrit 25 Oosterbeek en volg de gele verwijsborden
  • Vanuit het noorden: neem op A50 afrit 21 Schaarsbergen of afrit 20 Arnhem-Centrum en volg de gele verwijsborden
  • Vanuit het oosten: neem op de A12 afrit 26 Arnhem-Noord en volg de gele verwijsborden
  • Vanuit het zuiden: (Arnhem Centrum): volg vanaf de Apeldoornseweg (N784) de gele verwijsborden
Pendelbussen
Vanaf het gereserveerde parkeerterrein van ziekenhuis Rijnstate rijden gratis pendelbussen waarmee je voor de ingang kan uitstappen. Aan het einde van je bezoek neem je de pendelbus ook weer terug naar Rijnstate. Vanaf de andere locaties (o.a. Cattepoelseweg Noord, Burgers' Zoo) rijden geen pendelbussen. Vanaf hier loop je naar de ingang, de maximale loopafstand vanaf einde Cattepoelseweg is 30 minuten, vanaf Burgers Zoo 15 minuten.

Parkeerkosten
Op alle aangewezen parkeerterreinen geldt een parkeertarief van €6,- per dag. Je koopt je uitrijkaart bij de kassa (dus niet bij het inrijden). Op vertoon van deze kaart kan je vanaf alle externe parkeerterreinen uitrijden. Parkeer niet buiten de aangewezen parkeerterreinen in de berm of in de woonwijk, je riskeert een boete. De Cattepoelseweg is tijdens het evenement geen openbare weg, maar in overeenstemming met de Gemeente afgesloten als parkeergebied. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het gebruik van de pendelbus van en naar Rijnstate.

Meest gestelde vragen