Geboren en getogen in de Lopikerwaard en nog nooit een reden gevonden om ergens anders heen te willen: Lou Rijneveld is een echte natuurliefhebber en in zijn streek is alle mooie natuur te ontdekken die hij zich kan wensen. Hier lees je de tips van Lou voor een bezoek aan de Lopikerwaard.
Bij tropische temperaturen en langere periodes van droogte is de verleiding groot om de tuin regelmatig te sproeien. Maar als je dit niet op het juiste moment doet, dan doe je meer kwaad dan goed.
Artisjokken zijn niet alleen lekker op bord. Ook in de tuin of op de vaas zijn ze een lust voor het oog. Artisjokkentelers Paul en Annelies van der Zweep geven je tips om het beste uit je artisjokken te halen.
Deze frisse en gezonde smoothie met rabarber is heerlijk op een warme dag.
Culinair redacteur Klaske Bakker: “Zelf ketchup maken is leuk en niet moeilijk, en biedt volop mogelijkheden om te variëren met ingrediënten. Ketchup kan zoveel meer zijn dan een kloddertje saus bij de frietjes. Ik vind het leuk om echt een ‘volwassen’ ketchup te maken met een uitgesproken smaak. Maar: maak er gerust je eigen recept van!”
Een mooi glas met laagjes koekkruimels, gemarineerde aardbeien en romige zuivel is een leuk toetje voor een zomerse maaltijd. De hoeveelheden voor de aardbeientrifle zijn niet nauwkeurig aangegeven, je kan ze makkelijk zelf bepalen.
Roelof van der Belt maakt in een boerderij buiten het Friese dorpje Warten wijn van allerlei soorten fruit, maar níét van druif.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis de digitale download met 18 heerlijke Landleven voorjaarsrecepten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.