Molen in de Lopikerwaard
Buitenwonen Trots op ... De Lopikerwaard

Geboren en getogen in de Lopikerwaard en nog nooit een reden gevonden om ergens anders heen te willen: Lou Rijneveld is een echte natuurliefhebber en in zijn streek is alle mooie natuur te ontdekken die hij zich kan wensen. Hier lees je de tips van Lou voor een bezoek aan de Lopikerwaard.

Door Angela Groenbos
De tuin sproeien
De beste tijd om de tuin te sproeien

Bij tropische temperaturen en langere periodes van droogte is de verleiding groot om de tuin regelmatig te sproeien. Maar als je dit niet op het juiste moment doet, dan doe je meer kwaad dan goed.

Door Landleven
Een Artisjok
Artisjok in de tuin en op bord: tips en trucs

Artisjokken zijn niet alleen lekker op bord. Ook in de tuin of op de vaas zijn ze een lust voor het oog. Artisjokkentelers Paul en Annelies van der Zweep geven je tips om het beste uit je artisjokken te halen.

Door Angela Groenbos
Iemand schenkt de aardbei rabarbersmoothie in een glas
Aardbei rabarbersmoothie

Deze frisse en gezonde smoothie met rabarber is heerlijk op een warme dag.

Door Klaske Bakker
Zelfgemaakte ketchup
Zelfgemaakte ketchup

Culinair redacteur Klaske Bakker: “Zelf ketchup maken is leuk en niet moeilijk, en biedt volop mogelijkheden om te variëren met ingrediënten. Ketchup kan zoveel meer zijn dan een kloddertje saus bij de frietjes. Ik vind het leuk om echt een ‘volwassen’ ketchup te maken met een uitgesproken smaak. Maar: maak er gerust je eigen recept van!”

Door Klaske Bakker
Aardbeien trifle
Aardbeien trifle

Een mooi glas met laagjes koekkruimels, gemarineerde aardbeien en romige zuivel is een leuk toetje voor een zomerse maaltijd. De hoeveelheden voor de aardbeientrifle zijn niet nauwkeurig aangegeven, je kan ze makkelijk zelf bepalen.

Door Klaske Bakker
Friese vlierbloesemwijn
Friese vlierbloesemwijn

Roelof van der Belt maakt in een boerderij buiten het Friese dorpje Warten wijn van allerlei soorten fruit, maar níét van druif.

Door Klaske Bakker