winterjasmijn
Tuin & Erf Winterjasmijn snoeien

In de koude donkere wintermaanden kunnen de fleurige gele blaadjes van de winterjasmijn al gauw je tuin opfleuren. Winterjasmijn bloeit namelijk in de winter, zelfs in de schaduw. Hoewel de blaadjes nog op zich laten wachten, laten de gele bloemetjes zich al gauw zien. Winterjasmijn snoeien op de juiste manier is daar belangrijk. In dit artikel lees je hoe je dat het beste aanpakt.

Door Landleven
Ouderwetse pan met zelfgemaakte soep van snijbonen.
Soep maken uit eigen moestuin

Soep is een heerlijk gerecht dat niet alleen voedzaam is, maar ook een geweldige manier om restjes op te maken en daarmee dus ook superduurzaam en geldbesparend. Wat is er nu beter dan het maken van soep met verse groenten rechtstreeks uit je eigen moestuin? In dit artikel delen we tips en recepten om soep te maken van jouw zelf geteelde groenten.

Door Landleven
Oldtimers
Uitjes in maart

De agenda van maart staat weer gevuld met leuke uitjes in alle provincies!

Door Landleven
Gelderse roos, bessen aan een tak
Gelderse roos - plantinformatie, verzorging en snoeitips

De Gelderse roos is een prachtige struik die bekend staat om zijn mooie bloemen en sierlijke bladeren. Deze plant is ideaal voor het creëren van een natuurlijke haag of als solitaire plant in de tuin. In dit artikel zullen we meer informatie geven over de Gelderse roos, hoe je hem kunt verzorgen en wanneer en hoe je hem moet snoeien.

Door Landleven
Stroopwafels
Stroopwafels

“Deze dunne wafel gevuld met honing of een suikerstroopmengsel is populair in Vlaanderen en Nederland, het land waar de meeste mensen de stroopwafel mee associëren. Toen ik klein was, was dit een van de lekkernijen die mijn moeder vaak kocht.”

Door Landleven
Legkast met kippen Landleven TV
Legkast met handige opbergruimte

Alles bij elkaar in één compact leghok mét handig opbergvak voor voer, grit en nestmateriaal. Door het gebruik van plastic bakken als legnest is de kast bovendien eenvoudig schoon te houden. Hoe je deze legkast maakt, doet Landleven timmerman Nick van Zutphen je voor.

Door Nick van Zutphen
Knopenrondje Middelstum
Wandeling van de maand: Knopenrondje Middelstum

Tijdens deze wandeling staat je een heleboel moois te wachten. Het historisch centrum van Middelstum bijvoorbeeld met de Sint-Hippolytuskerk als stralend middelpunt. Via een oud kerkenpad wandel je naar het volgende historisch hoogtepunt

Door Landleven