13 sep 2013

Artikel

Zonnige openingsdag Beleef Landleven


Het begint nu wat te betrekken, maar tot vijf minuten geleden scheen de zon heerlijk hier in het prachtige Openluchtmuseum in Arnhem. De sfeer is gemoedelijk, de drukte te doen. En iedereen proeft volop van het buitenleven tijdens Beleef Landleven.
Kuikens van zijdehoenders.
Kuikens van zijdehoenders onder de lamp.

Vlak na tien uur stond er al een file op de toegangsweg naar het Openluchtmuseum, maar eenmaal binnen zat de sfeer er gelijk in. Bezoekers stroomden de weide op met de Landlevenmarkt, met kramen met producten van wol en leer, natuurlijke huidverzorging, decoratie voor tuin en erf, spullen voor uw dieren en, gelijk aan het begin, de stand van Landleven zelf. Daarachter vindt u de Dierenweide en direct daarachter de culinaire weide, waar heerlijke geuren vandaan komen en het daardoor steeds drukker wordt.

Workshops
Was het 's ochtends nog rustig verderop in het park, waar je heerlijk kunt ronddwalen in de kruidentuin, in de loop van de middag werd het ook daar steeds drukker. In het Noordelijke gedeelte, achter zuivelfabriek Freya, vindt u de boerderijen Beerta en Midlum, vindt u de creatieve bekenden van Landleven: Nanouk Weijnen met haar prachtige dierenschilderijen en -beelden, Nelleke Haverhals met Roos en Alie van Veldhuizen met haar creatieve workshop. Vlak naast Alie in de kapschuur staat Marcel Brandsen met zijn zijdehoenders, die u desgewenst zo in uw armen krijgt.

Delicatessen
Overal vindt u standjes met heerlijk brood, fruit, kaas en andere delicatessen en waar u kijkt worden ambachten uitgevoerd: weven, houtbewerking, quilten, schilderen, breien en koken. Helpt u ons hopen dat het morgen net zo'n mooie dag wordt? We zien u graag een van de komende dagen in het Openluchtmuseum.

door Christel Labee 13 sep 2013